Kuřecí řízek v česnekovém dresinku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1/2 lžičky sůl
strouhanka
100 ml kysaná smetana
500 g kuřecí prsní řízek

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso dobře očistíme, opláchneme a osušíme. Maso nakrájíme na plátky či kousky tak, abychom si připravili porce na řízky

  2. Kysanou smetanu smícháme s rozetřeným česnekem a osolíme

  3. Maso postupně vkládáme do misky nebo kastrolku a potíráme ho připraveným dresinkem. Zbylý dresink přidáme k masu a opatrně promícháme tak, aby byl každý kousek masa potřen. Maso necháme přikryté pokličkou uležet do druhého dne

  4. Před smažením připravené kousky masa obalíme ve strouhance

  5. Rozehřejeme si olej na pánvi a na rozehřátý olej klademe připravené kuřecí řízky. Smažíme z obou stran dozlatova

  6. Kuřecí řízky v česnekovém dresinku podáváme s vařeným bramborem, doplňujeme čerstvou zeleninou podle chuti. Řízky chutnají i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!