Kuřecí řízek v česnekovém dresinku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1/2 lžičky sůl strouhanka 100 ml kysaná smetana 500 g kuřecí prsní řízek
Postup Kuřecí řízek v česnekovém dresinku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso dobře očistíme, opláchneme a osušíme. Maso nakrájíme na plátky či kousky tak, abychom si připravili porce na řízky
Kysanou smetanu smícháme s rozetřeným česnekem a osolíme
Maso postupně vkládáme do misky nebo kastrolku a potíráme ho připraveným dresinkem. Zbylý dresink přidáme k masu a opatrně promícháme tak, aby byl každý kousek masa potřen. Maso necháme přikryté pokličkou uležet do druhého dne
Před smažením připravené kousky masa obalíme ve strouhance
Rozehřejeme si olej na pánvi a na rozehřátý olej klademe připravené kuřecí řízky. Smažíme z obou stran dozlatova
Kuřecí řízky v česnekovém dresinku podáváme s vařeným bramborem, doplňujeme čerstvou zeleninou podle chuti. Řízky chutnají i studené.