Kuřecí řízek s broskvemi a ořechy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g olej
sůl
100 g máslo
0 dl bílé víno
80 g vlašské ořechy
750 g kuřecí řízek
300 g kompotované broskve

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky nakrájíme na 2 - 3 menší plátky. Lehce je naklepeme a mírně osolíme.

  2. Připravené kuřecí řízky rychle osmahneme na oleji. Přidáme polovinu másla a již zvolna dodusíme. Kompotované broskve překrájíme na poloviny, vložíme do jiné nádoby na zbytek rozehřátého másla, zastříkneme vínem a krátce prohřejeme.

  3. Na talíři ozdobíme kuřecí plátky prohřátými kousky broskví, podlijeme šťávou z kuřecího masa a broskvovou šťávou a posypeme sekanými vlašskými ořechy. Kuřecí řízky s broskvemi a ořechy ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory či kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!