Kuřecí prsa se zeleninou pod sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks pórek
6 ks žampiony
4 ks kuřecí prsa
1 balíček mražená zelenina
podle chuti
sůl
4 plátky sýr
sójová omáčka
1 hrnek zeleninový bujón
podle potřeby
olivový olej
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa opláchneme a podle potřeby očistíme. Lehce promačkáme nebo naklepeme, osolíme a opepříme. Větší pórek nakrájíme na tenká kolečka a žampiony zbavíme nožičky, oloupeme a nakrájíme na plátky, pokud máme čerstvé. Troubu předehřejeme na 200°C.

  2. Pórek a plátky žampionů zlehka opečeme na pánvi s olivovým olejem. Kuřecí prsa naskládáme do pekáčku zasypeme pórkem se žampiony, směsí zeleniny, zalijeme trochou vody, zakryjeme alobalem nebo víkem a dáme péct do předehřáté trouby.

  3. Po 15 minutách snížíme teplotu a kuřecí prsa se zeleninou a žampiony zalijeme bujónem, který jsme si rozpustili v hrnku s teplou vodou. Kuřecí prsa se zeleninou pečeme dalších 15 minut, ale už odkryté. Nyní dochutíme sójovou omáčkou a na každé kuřecí prso dáme plátek sýra a pečeme do rozpuštění a zezlátnutí sýra.

  4. Kuřecí prsa se zeleninou pod sýrem podáváme podle chuti s rýží, brambory, bramborovou kaší či hranolky a talíř můžeme ozdobit čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!