Kuřecí prsa s broskví trochu jinak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks kuřecí prsa
podle chuti
sůl
koření
náplň
150 g niva
4 ks kompotované broskve
podle potřeby
bílé víno

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme a očistíme. Kompotované broskve nakrájíme na proužky a nivu také.

  2. Nožem asi centimetr od sebe uděláme vertikálně zářezy do masa tak, abychom prsa neprořízli. Do mezer vložíme plátek broskve a plátek nivy. Vznikne nám taková harmonika. Podle chuti osolíme a okořeníme chilli, kořením na kuře, kořením na čínu, případně sojovou omáčkou, prostě co vám doma chutná.

  3. Do uzavíratelného zapékacího pekáčku nalijeme asi deci bílého vína a podle potřeby šťávu z broskvového kompotu. Prsa tam pomocí obracečky přeneseme, aby se to nerozsypalo, lze použít i párátka.

  4. Kuřecí prsa dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C. Asi půl hodiny dusíme, pak odkryjeme a počkáme, až se vypeče trochu šťávy. Jakmile je maso zlaté, posypeme zbytkem nivy. Kdo má rád extra sladké, může trochu polít medem. Když je niva rozteklá, vyndáváme a podáváme.

  5. Kuřecí prsa s broskví trochu jinak doporučuji podávat s americkými brambory - syrové brambory vydrhneme i se slupkou, nakrájíme na měsíčky nebo plátky a na olivovém oleji upečeme. Americké brambory máme radši než hranolky. Pokud máte rádi asijskou obdobu, tak rýži. Klidně může být jen příloha z ledového salátu. Dresink můžeme použít majonézový i jogurtový.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!