Kuřecí prsa po bavorsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 4 ks kuřecí prsa špetka čerstvě mletý barevný pepř podle chuti sůl mletý čtyřbarevný pepř omáčka 1 kelímek smetana ke šlehání 1 kostka zeleninový vývar Knorr 1 konzerva sterilované žampiony v solném nálevu na ozdobu kudrnka
Postup Kuřecí prsa po bavorsku recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky si připravíme klasickým způsobem: Nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Nejlépe čerstvě mletým čtyřbarevným pepřem.
Na pánvi zakápnuté troškou oleje opečeme z obou stran dozlatova. Poté řízky vyjmeme a uložíme do tepla.
Do výpeku dáme žampiony z konzervy i se šťávou a přidáme šlehačku. Ještě dochutíme kostičkou zeleninového knorru, solí a pepřem. Vše provaříme do hladké omáčky.
Na talíř dáme v teple uschované řízečky, které přelijeme žampionovou omáčkou. Podáváme s hranolky nebo s americkými brambory. Kuřecí prsa po bavorsku ještě před podáváním ozdobíme snítkou kudrnky.