Kuřecí prsa po bavorsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
4 ks kuřecí prsa
špetka čerstvě mletý barevný pepř
podle chuti
sůl
mletý čtyřbarevný pepř
omáčka
1 kelímek smetana ke šlehání
1 kostka zeleninový vývar Knorr
1 konzerva sterilované žampiony v solném nálevu
na ozdobu
kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky si připravíme klasickým způsobem: Nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Nejlépe čerstvě mletým čtyřbarevným pepřem.

  2. Na pánvi zakápnuté troškou oleje opečeme z obou stran dozlatova. Poté řízky vyjmeme a uložíme do tepla.

  3. Do výpeku dáme žampiony z konzervy i se šťávou a přidáme šlehačku. Ještě dochutíme kostičkou zeleninového knorru, solí a pepřem. Vše provaříme do hladké omáčky.

  4. Na talíř dáme v teple uschované řízečky, které přelijeme žampionovou omáčkou. Podáváme s hranolky nebo s americkými brambory. Kuřecí prsa po bavorsku ještě před podáváním ozdobíme snítkou kudrnky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!