Kuřecí prsa na jahodách a kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g jahody
250 g kuřecí prsa
olej na smažení
marináda
1 lžíce rostlinný olej
100 g sterilovaný hrášek
0.5 lžíce 8% ocet
1 lžička indické kari koření
2 lžičky kořenící směs na kuře

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme kari, olej, ocet, hrášek a kořenící směs a necháme při pokojové teplotě odstát.

  2. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a proti vláknu je nakrájíme na plátky asi 1 cm široké. Plátky dáme do marinády, promneme a necháme uležet.

  3. Zatím si očistíme jahody a nakrájíme je na plátky. Plátky jahod můžeme před podáváním vložit do mikrovlnky. Stačí 1 minuta na plný výkon. Jahody musí být zakryté.

  4. Rozehřejeme si pánev a vytřeme ji olejem. Vložíme kuřecí prsa a osmažíme je z obou stran dozlatohněda.

  5. Při servírování položíme na každý plátek kuřecích prsou plátek jahody. Kuřecí prsa na jahodách a kari podáváme s přílohou podle fantazie. Nejlepší jsou ale brambory v jakékoliv úpravě - vaření, pečené, hranolky nebo kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!