Kuřecí plátky na žampionech a rajčatech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
2 ks cibule
3 ks rajče
2 ks feferonky
1 konzerva žampiony
4 ks kuřecí prsa
1 kelímek kysaná smetana
1 lžíce plnotučná hořčice
2 ks kyselá okurka
1 lžíce citronová šťáva
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na proužky široké 1 cm a dlouhé 4 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata, feferonky a okurky nakrájíme na kousky.

  2. Proužky masa prudce opečeme na rozehřátém másle, opepříme a osolíme. Potom maso vyjmeme a uložíme v teple. Na zbylém tuku osmahneme cibuli a plátky žampionů, zalijeme smetanou, přidáme nakrájená rajčata, feferony, okurky a asi 10 minut dusíme pod pokličkou. Následně přidáme hořčici a citronovou šťávu. Po 5 minutách vaření vrátíme do omáčky maso a necháme ještě 5 minut dojít na mírném ohni.

  3. Kuřecí plátky na žampionech a rajčatech podáváme s přílohou podle chuti - například s knedlíky, rýží, těstovinami, noky nebo tarhoňou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!