Kuřecí plátek v pikantním bešamelu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 - 2 špetky sůl 2 - 3 špetky sůl 10 dkg máslo 1 kg brambory 1 špetka majoránka 1 kelímek smetana 1/2 hrnečku olivový olej 1 špetka bílý pepř 1 lžíce hladká mouka 1 kg kuřecí maso 1 lžička mletá sladká paprika 1 špetka mletá pálivá paprika
Postup Kuřecí plátek v pikantním bešamelu
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí plátky nakrájíme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme a jemně posypeme mletou pálivou paprikou. Lze připravit i nepikantní verzi, nahradíme sladkou paprikou, která je však důležitá pro správnou barvu masa i omáčky
Na pánvi rozpustíme máslo, na kterém maso zlehka osmažíme, až začne poušťět šťávu. Maso vyndáme na talíř, šťávu zahustíme špetkou mouky a zjemníme mlékem nebo trochou sladké smetany. Můžeme dochutit solí. Opět vložíme maso a necháme prohřát
Mezitím si připravíme brambory, které oloupeme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, znovu propláchneme a smícháme v míse ve směsi olivového oleje, soli, bílého pepře, sladké papriky a majoránky. Vše dobře promícháme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Brambory pečeme cca 45 minut na 180 °C, zhruba po dvaceti minutách promícháme a pečeme dozlatova
Kuřecí plátek v pikantním bešamelu podáváme s pečenými brambory jako přílohou a na talíři můžeme dozdobit hrstkou salátu.