Kuřecí plátek v pikantním bešamelu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 - 2 špetky sůl
2 - 3 špetky sůl
10 dkg máslo
1 kg brambory
1 špetka majoránka
1 kelímek smetana
1/2 hrnečku olivový olej
1 špetka bílý pepř
1 lžíce hladká mouka
1 kg kuřecí maso
1 lžička mletá sladká paprika
1 špetka mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí plátky nakrájíme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme a jemně posypeme mletou pálivou paprikou. Lze připravit i nepikantní verzi, nahradíme sladkou paprikou, která je však důležitá pro správnou barvu masa i omáčky

  2. Na pánvi rozpustíme máslo, na kterém maso zlehka osmažíme, až začne poušťět šťávu. Maso vyndáme na talíř, šťávu zahustíme špetkou mouky a zjemníme mlékem nebo trochou sladké smetany. Můžeme dochutit solí. Opět vložíme maso a necháme prohřát

  3. Mezitím si připravíme brambory, které oloupeme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, znovu propláchneme a smícháme v míse ve směsi olivového oleje, soli, bílého pepře, sladké papriky a majoránky. Vše dobře promícháme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Brambory pečeme cca 45 minut na 180 °C, zhruba po dvaceti minutách promícháme a pečeme dozlatova

  4. Kuřecí plátek v pikantním bešamelu podáváme s pečenými brambory jako přílohou a na talíři můžeme dozdobit hrstkou salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!