Jarní řezy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 ks žloutek 5 ks bílek 210 g cukr krupice 250 g cukr moučka 1 ks vanilkový cukr 50 g polohrubá mouka 210 g Hera 210 g nastrouhané ořechy
Postup Jarní řezy
Postup přípravy receptu
-
V misce si utřeme do pěny cukr krystal, Heru a nastrouhané ořechy. Poté přimícháme mouku a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na papírem vyložený plech. Vrstva těsta by neměla být veliká, řezy jsou nízké, lehký zákusek. Neměla by to být vysoká buchta
Plát pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C
Než se plát upeče, tak si v misce utřeme žloutky, cukr moučku a sáček vanilkového cukru. Poleva je dobře utřená, pokud je světle žlutá a dělá mírně bubliny
Tuto polevu roztíráme na upečený, ale trochu vychladlý plát (nesmí být ani horký - poleva by dělala bubliny, ani studený - poleva by se už nepřilepila a odpadávala by). Je dobré ji pokládat tak 5 - 10 minut poté co vyndáme upečený plát z trouby
Hotové jarní řezy necháme ještě tak hodinku vychladnout, aby poleva ztvrdla.