Jarní řezy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks žloutek
5 ks bílek
210 g cukr krupice
250 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
50 g polohrubá mouka
210 g Hera
210 g nastrouhané ořechy

Postup přípravy receptu

  1. V misce si utřeme do pěny cukr krystal, Heru a nastrouhané ořechy. Poté přimícháme mouku a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na papírem vyložený plech. Vrstva těsta by neměla být veliká, řezy jsou nízké, lehký zákusek. Neměla by to být vysoká buchta

  2. Plát pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C

  3. Než se plát upeče, tak si v misce utřeme žloutky, cukr moučku a sáček vanilkového cukru. Poleva je dobře utřená, pokud je světle žlutá a dělá mírně bubliny

  4. Tuto polevu roztíráme na upečený, ale trochu vychladlý plát (nesmí být ani horký - poleva by dělala bubliny, ani studený - poleva by se už nepřilepila a odpadávala by). Je dobré ji pokládat tak 5 - 10 minut poté co vyndáme upečený plát z trouby

  5. Hotové jarní řezy necháme ještě tak hodinku vychladnout, aby poleva ztvrdla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!