Kuřecí plátek s houbovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
1 ks cibule
150 g houby
200 ml kysaná smetana
1 lžíce plnotučná hořčice
1 lžíce hladká mouka
100 ml suché bílé víno
4 ks kuřecí řízek
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a prudce osmahneme na másle. Kuřecí plátek by měl být měkký, šťavnatý a zlatavý.

  2. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a vrhneme se na přípravu houbové omáčky. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme, přidáme houby, osolíme, opepříme a dusíme na másle doměkka. Podle potřeby trochu podléváme bílým vínem. Houby zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a hořčicí, posypeme nasekanou natí a několik minut povaříme.

  3. Kuřecí plátek dáme na talíř, přelijeme houbovou omáčkou a podáváme s libovolnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!