Kuřecí plátek na víně s jablkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička skořice
2 ks jablko
200 ml bílé víno
800 g kuřecí prsa
podle chuti
grilovací koření
koření na kuře
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na plátky, posypeme kořením na kuře a špetkou grilovacího koření. Plátky masa dáme na pánev s rozpáleným olivovým olejem.

  2. Mezitím, co se nám připravuje maso, si oloupeme jablka a nakrájíme je na kolečka, kterým vyřízneme střed.

  3. Hotové kuřecí maso vyjmeme na talíř a do výpeku vložíme nakrájená jablka, která přelijeme bílým vínem a posypeme skořicí. Jablka restujeme přibližně 2 - 3 minuty a vypneme.

  4. Plátky jablek položíme na plátky masa a celé zalijeme vínovou šťávou z pánve.

  5. Kuřecí plátek na víně s jablkem můžeme podávat například s hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!