Kuřecí pikantní játra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g slanina
1 ks cibule
2 ks rajče
1 ks pórek
150 g žampiony
300 g kuřecí játra
podle chuti
sůl
tymián
oregano
červené víno
mletý černý pepř
příloha
300 g brambory

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Rajčata očistíme, nařízneme, spaříme vařicí vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek nakrájíme na kolečka.

  2. Játra osolíme, opepříme, rychle orestujeme na oleji a vyndáme na teplý talíř. Játra se nesmaží dlouho, pak by byla krupičkatá. Lepší je tedy rychlá úprava. Správně je, když budou ještě uvnitř růžová. Na téže pánvi potom osmažíme nakrájenou slaninu s česnekem, potom přidáme nakrájené žampiony a rajčata. Směs okořeníme tymiánem nebo oreganem, podlijeme červeným vínem a chvíli dusíme. Nakonec přidáme nakrájený pórek, aby zůstal zelený. Do pánve vrátíme zpět játra a necháme je prohřát.

  3. Pikantní kuřecí játra podáváme s restovanými uvařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!