Kuřecí paštika s brusinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce brandy
2 ks šalotka
2 lžíce olivový olej
5 lžic smetana ke šlehání
50 g prorostlá slanina
700 g kuřecí játra
150 g sušené brusinky naložené v brandy
1 lžička koření na paštiku
1 lžička růžový drcený pepř
podle chuti
sůl
čerstvý tymián

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, omyjeme a necháme v sítu okapat. Ve větší pánvi necháme zesklovatět očištěnou a nadrobno pokrájenou šalotku, přidáme játra a za stálého míchání je orestujeme. Pak směs stáhneme z ohně a necháme vychladnout.

  2. Pak většinu jater rozmixujeme, smícháme s brandy a smetanou, kořením a nasekanými čerstvými bylinkami. Paštiku dochutíme solí, okapanými pokrájenými brusinkami a kostičkami prorostlé slaniny. Na závěr do směsi přidáme zbytek pokrájených kuřecích jater.

  3. Kuřecí paštiku s brusinkami naplníme do malých skleniček a dáme do chladničky ztuhnout.

  4. Kuřecí paštika s brusinkami nejlépe chutná s čerstvým chlebem či jiným pečivem. Bude se hodit i pro slavnostní příležitosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!