Kuřecí paprikáš po banátsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g olej
sůl
2 ks vejce
3 ks cibule
1 l voda
150 g polohrubá mouka
1 kg kuřecí maso
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibule očistíme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme v něm cibuli. Přidáme kuřecí kousky, osolíme a společně smažíme 10 - 15 minut. Vše zaprášíme paprikou a ihned zalijeme vroucí vodou nebo vývarem. Kuřecí paprikáš zvolna vaříme asi 20 minut do změknutí masa.

  3. Zatím si z vajec, mouky a špetky soli připravíme řidší těstíčko na knedlíčky. Malou lžičkou oddělujeme z těsta knedlíčky, které zaváříme přímo v paprikáši. Vaříme je v něm asi 6 - 8 minut.

  4. Kuřecí paprikáš po banátsku podáváme s čerstvou zeleninou nebo hlávkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!