Kuřecí paličky pečené na slanině a bramborách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
150 g máslo
400 g brambory
mletý pepř
8 ks kuřecí paličky
150 g anglická slanina v celku
podle chuti
sůl
koření na pečené kuře
čerstvý tymián

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí paličky (nebo kuře) omyjeme a důkladně osolíme a opepříme. Můžeme podle chuti použít i směs koření na kuře. Kuřecí maso potřeme rozpuštěným máslem, použijeme tak 3 lžíce z uvedeného množství. Zbylým máslem kuřecí paličky (celé kuře) obložíme. Podlijeme mírně vodou, přidáme neoloupanou přepůlenou palici česneku a nakonec maso zasypeme anglickou slaninou nakrájenou na nudličky.

  2. Kuřecí paličky na slanině dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Průběžně podléváme

  3. Zatím si oloupeme brambory a nakrájíme je na čtvrtky. Pak je přidáme k paličkám. Také je promícháme s vypečenou šťávou a slaninou. Přidáme na ně také pár snítek tymiánu. Teplotu snížíme na 170 - 180 °C (podle trouby) a za stálého podlévání dopečeme kuřecí paličky pečené na slanině a bramborách doměkka.

  4. Kuřecí paličky pečené na slanině a bramborách podáváme jako výborný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!