Kuřecí paličky pečené na slanině a bramborách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 palička česnek 150 g máslo 400 g brambory mletý pepř 8 ks kuřecí paličky 150 g anglická slanina v celku podle chuti sůl koření na pečené kuře čerstvý tymián
Postup Kuřecí paličky pečené na slanině a bramborách recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí paličky (nebo kuře) omyjeme a důkladně osolíme a opepříme. Můžeme podle chuti použít i směs koření na kuře. Kuřecí maso potřeme rozpuštěným máslem, použijeme tak 3 lžíce z uvedeného množství. Zbylým máslem kuřecí paličky (celé kuře) obložíme. Podlijeme mírně vodou, přidáme neoloupanou přepůlenou palici česneku a nakonec maso zasypeme anglickou slaninou nakrájenou na nudličky.
Kuřecí paličky na slanině dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Průběžně podléváme
Zatím si oloupeme brambory a nakrájíme je na čtvrtky. Pak je přidáme k paličkám. Také je promícháme s vypečenou šťávou a slaninou. Přidáme na ně také pár snítek tymiánu. Teplotu snížíme na 170 - 180 °C (podle trouby) a za stálého podlévání dopečeme kuřecí paličky pečené na slanině a bramborách doměkka.
Kuřecí paličky pečené na slanině a bramborách podáváme jako výborný hlavní chod.