Kuřecí na šalvěji recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks kuřecí řízek
2 snítky šalvěje
marináda
sůl
1 ks feferonka
1 lžíce šalvěj
70 ml olivový olej
1 lžička citronová kůra
1 lžička citronová šťáva
1 lžička mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky rozkrojíme na 8 plátků, lehce je naklepeme a vložíme do misky.

  2. Přidáme k nim olivový olej, sekanou šalvěj, citronovou kůru a šťávu, barevný drcený pepř, drobně nasekanou feferonku a sůl. Promícháme a necháme několik hodin marinovat.

  3. Poté napícháme každý plátek s lístkem šalvěje na kovovou jehlu, položíme na rošt grilu a zvolna opékáme z obou stran.

  4. Kuřecí na šalvěji podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!