Kuřecí na letních kopřivách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka solamyl
2 ks bobkový list
200 g kuřecí prsa
2 lžíce rostlinný olej
150 g divoká rýže
20 ks světlezelené vrcholky kopřiv
1 lžíce čínská sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme kolmo přes vlákna na 1cm silné nudličky. Pokapeme sójovou omáčkou, přihodíme bobkové lístky, malé světlezelené vrcholky kopřiv a vše pořádně promneme. Necháme v chladu uležet.

  2. Divokou rýži dáme asi do 2l vlažné vody. Přidáme 2 lžičky vegety.

  3. Asi po 3 hodinách sebereme sítkem vyplavané svrchní lupínky rýže. Vaříme v původní ochucené vodě 16 minut.

  4. V kvalitní wok pánvi na maximálně rozpáleném oleji osmahneme kuřecí prsa do zlatohněda a vyjmeme bobkové listy.

  5. Omáčku z WOK pánve můžeme zahustit solamylem.Podáváme v samostatné misce.

  6. Rýži a maso podáváme odděleně. Každý si nabere podle vlastní chuti. K masu můžeme přidat i mořské řasy a salát podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!