Kuřecí na kari s ananasem a smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
400 ml smetana
0 kg kuřecí prsa
1 balíček kari koření
1 konzerva kompotovaný ananas
mletý černý pepř
0 l olej na marinádu
podle potřeby
cukr
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa si nakrájíme na kousky, naložíme do oleje, aby byla celá ponořená a zasypeme kari kořením a promícháme. S kari nešetříme, maso by se mělo marinovat alespoň přes noc.

  2. Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji z marinády. Přidáme maso a postupně na mírnějším plameni smažíme. Asi po 5 minutách přidáme ananas, který jsme si z plechovky scedili a šťávu dali bokem. Dusíme, dokud maso nezměkne. Poté zalijeme šťávou z ananasu a dusíme dalších cca 5 minut.

  3. Vezmeme si první smetanu, rozmícháme ji s trochou hladké mouky a celou ji vlijeme do směsi. Mícháme, aby se směs nepřipálila. Pokud je potřeba, vlijeme i druhou smetanu.

  4. Nakonec je dobré kuřecí na kari okořenit. Já používám pepř, dá tomu skvělý říz.

  5. Omáčka musí být nasládlá, pokud to ananas nezvládl, přidáme cukr.

  6. Kuřecí na kari s ananasem a smetanou podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!