Kuřecí na ananasu s karamelovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg máslo
2 ks kuřecí prsa
100 ml sladká smetana
1 konzerva kompotovaný ananas
10 dkg plátkový eidam
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa lehce naklepeme, jemně osolíme, opepříme a poprášíme moukou.

  2. Na pánvi rozehřejeme asi 5 - 7 dkg másla a prsa prudce opražíme dozlatova z obou stran. Otevřeme plechovku s ananasem a kousky nebo kolečka ananasu přidáme k masu a jemně opražíme do změknutí.

  3. Do rozpečeného másla, které během pražení mírně zhnědlo, nalijeme ananasovou šťávu a necháme v ní dusit maso i ananas, až se odpaří voda a zůstane karamelový koncentrát šťávy a másla. V této chvíli přilijeme smetanu. Omáčku promícháme a počkáme až zhoustne.

  4. Na závěr vyjmeme ananasové kousky a poklademe je na prsa, položíme plátky eidamu a pod pokličkou necháme sýr roztéct. Poté opatrně vyjmeme na talíř a přelijeme karamelovou omáčkou.

  5. Kuřecí na ananasu s karamelovou omáčkou nejlépe chutná s rýží basmati a suchým muškátovým či desertním bílým vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!