Kuřecí maso v medovo-hořčicové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
4 paličky česnek
1 l voda
400 ml zakysaná smetana
2 kostky slepičí bujon
podle chuti
sůl
hořčice
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo
směs
1 kg brambory
1 kg kuřecí stehno
400 g fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm. Kuřecí maso, nejlépe paličky nebo kuřecí stehna, omyjeme a osolíme.

  2. Skleněný pekáč s poklopem vymažeme máslem. Dovnitř naskládáme nakrájené brambory a kuřecí maso, proložíme zelenými fazolkami. Stačí mražené fazolky. Směs zalijeme připravenou omáčkou.

  3. Do litru vroucí vody vložíme 2 kostky slepičího bujonu, zakysanou smetanu, hrubozrnnou hořčici (může být i kremžská), sůl, pepř a 4 paličky rozmačkaného česneku. Kdo chce víc, tak ať si ho tam klidně dá. Dáváme ho tam asi 8 paliček a pořád se nám to zdá málo. Vše promícháme a nalijeme do pekáče.

  4. Pekáč se směsí dáme péct do trouby asi na 2 hodiny, maso musí být udělané. Během pečení pořád podléváme výpekem, dokud to není ono.

  5. Kuřecí maso v medovo-hořcicové omáčce nandáme na talíř a hned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!