Slaný závin se zeleninou, sýrem a hořčicí recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 ks vejce
2 ks cibule
0,5 ks pórek
10 plátků eidam
1 balíček listové těsto
5 lžic plnotučná hořčice
2 lžíce plnotučná hořčice
1 ks červená paprika
olej na smažení
drcený kmín
1 hrst mouka na vál
1 špetka mletý černý pepř
hrubozrnná sůl
kmín celý
250 g kysané zelí s mrkví

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobno nebo na nudličky. Na pánvi na troše oleje osmahneme cibule. Po pár minutách přidáme papriku a pórek a smažíme, dokud cibule není zlatavá. Poté pánev odstavíme

  2. Hladkou moukou si posypeme vál a listové těsto rozválíme. Těsto pomažeme hořčicí, na kterou naskládáme plátkový tvrdý sýr

  3. Potom dokončíme náplň a to tak, že do zeleninové směsi z pánve přidáme kysané zelí. Používám kysané zelí s mrkví, ale jde to i bez mrkve. Dále přidáme 2 rozšlehaná vejce a 2 lžíce plnotučné hořčice. Vše promícháme a poté dáme na plátkový sýr. Vše okořeníme mletým pepřem a drceným kmínem. Těsto svineme v závin, který pak položíme na plech vyložený pečícím papírem

  4. Slaný závin se zeleninou, sýrem a hořčicí položený na plechu potřeme vejcem a posypeme ho hrubozrnnou solí a kmínem. Nakonec dáme péct do vyhřáté trouby

  5. Slaný závin se zeleninou, sýrem a hořčicí můžeme podávat jak teplý, tak studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!