Kuřecí maso na kysaném zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky slanina
1-2 kelímky smetana ke šlehání
1 balíček kysané zelí
4 ks kuřecí řízek
podle chuti
sůl
oregano
podle potřeby
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky prsní nebo stehenní prořízneme a vložíme plátek slaniny nebo špeku.

  2. Na sádlem vymazaný pekáč rozložíme propláchnuté kysané zelí, na zelí rozložíme připravené osolené kuřecí maso. Zasypeme oreganem a zalijeme smetanou ke šlehání.

  3. Maso se zelím dáme péct do trouby. Během pečení se nám udělají cuclíčky, ale ty nejsou na závadu.

  4. Kuřecí maso na kysaném zelí podáváme s bílým pečivem, nejlépe čerstvou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!