Bramborové šišky v kyselém zelí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
slanina
sůl
30 g máslo
800 g brambory
4 ks žloutek
2 ks cibule
2 ks jablko
sádlo
3 lžíce krupice
jalovec
bobkový list
mletý pepř
3 lžíce hrubá mouka
muškátový oříšek
100 g tvrdý sýr
1 kg kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme a ve slupce uvaříme doměkka. Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme, přidáme nastrouhaný sýr, krupici, mouku a žloutky. Těsto osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek, který těsto krásně provoní. Ze všech surovin vypracujeme těsto a z něj pak tvoříme malé šišky. Bramborové šišky vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou nad hladinu. Hotové šišky potom osmahneme na másle dozlatova

  2. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme scezené zelí, bobkový list a jalovec a zalijeme trochou vody. Zelí podusíme. Po 15 minutách přidáme na kousíčky nakrájené jablko a dusíme dalších 15 minut. Podušené kysané zelí s jablky podle chuti osolíme, opepříme a ocukrujeme

  3. Hotové kysané zelí podáváme s osmaženými bramborovými šiškami jako výborný hlavní chod. Kdo chce, může ještě hotové jídlo posypat rozškvařenou slaninou. Bramborové šišky v kyselém zelí tak budou chutnat ještě lépe!

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!