Kuřecí masíčko s citrónovým podmáslím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - cukr - - olej - - sůl - - máta - - pepř mletý 500 ml podmáslí 500 g prsa kuřecí 6 lžic šťáva limetková 400 g račata malá 400 g noky bramborové
Postup Kuřecí masíčko s citrónovým podmáslím recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme 300 ml podmáslí s několika lžícemi limetkové šťávy. Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky a vložíme je do tohoto podmáslí. Rajčata rozpůlíme, mátu natrháme a do zbylého podmáslí přidáme 2 lžíce limetkové šťávy, mátu, sůl, pepř a cukr. Maso potom necháme okapat a na oleji ho z obou stran opečeme dozlatova, potom maso vyjmeme a ve vypečené šťávě podusíme rajčata, která nakonec ochutíme solí, pepřem a můžeme přidat i cukr. Nočky uvaříme dle návodu v osolené vodě a podáváme k masu a rajčatům.