Kuřecí masíčko s citrónovým podmáslím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - cukr
- - olej
- - sůl
- - máta
- - pepř mletý
500 ml podmáslí
500 g prsa kuřecí
6 lžic šťáva limetková
400 g račata malá
400 g noky bramborové

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme 300 ml podmáslí s několika lžícemi limetkové šťávy. Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky a vložíme je do tohoto podmáslí. Rajčata rozpůlíme, mátu natrháme a do zbylého podmáslí přidáme 2 lžíce limetkové šťávy, mátu, sůl, pepř a cukr. Maso potom necháme okapat a na oleji ho z obou stran opečeme dozlatova, potom maso vyjmeme a ve vypečené šťávě podusíme rajčata, která nakonec ochutíme solí, pepřem a můžeme přidat i cukr. Nočky uvaříme dle návodu v osolené vodě a podáváme k masu a rajčatům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!