Jogurtové zapékané řízky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 hrstě pórek
olivový olej
2 ks kuřecí prsa
2 - 3 lžíce bílý jogurt
2 lžíce bílý jogurt
4 lžíce tatarská omáčka
chilli vločky
2 plátky sýr madeiland

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí plátky naklepeme, osolíme a naložíme do jogurtu a chilli vloček. Necháme v chladu odležet nejlépe přes noc

  2. Pórek očistíme a nakrájíme na slabá kolečka

  3. Na rozpálenou pánev dáme asi lžičku olivového oleje, vhodíme pórek a krátce opečeme. Přidáme plátky masa s jogurtem a po obou stranách necháme zatáhnout a zbělat, mírně osmahnout. Odstavíme

  4. Do pekáčku nebo skleněné mísy vložíme maso i s pórkem a olejem a zakapeme po stranách tatarskou omáčkou promíchanou s jogurtem. Na každý plátek masa dáme plátek sýru a necháme zapéct ve vyhřáté troubě asi 15 - 20 minut

  5. Jogurtové zapékané řízky podáváme ještě teplé s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!