Kuřecí křenový závitek recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 špetka sůl
2 lžíce máslo
3 lžíce máslo
2 plátky máslo
1 ks středně velká cibule
1 špetka mletý pepř
1 lžíce hladká mouka
3 lžíce strouhaný křen
1 lžička sušená bazalka
1 lžíce čerstvé bylinky
3 ks středně velké rajče
2 ks vykostěné kuřecí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Na vykostěných kuřecích stehnech ponecháme kůži a plátky nejlépe přes potravinářskou folii naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme směsí umíchanou ze změklého másla a nastrouhaného křenu. Smotáme do závitků, zajistíme nití, obalíme v hladké mouce a prudce na rozehřátém másle na pánvičce osmažíme

  2. Osmažené závitky přendáme do zapékací mísy nebo kastrolu, na zbylém tuku orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, přisypeme bazalku, necháme provonět a vše přidáme k závitkům

  3. Rajčata nařízneme nožem do kříže, spaříme horkou vodou, ochladíme, sloupneme a nakrájíme na drobnější kostičky a také přidáme k závitkům. Podlijeme 1 dl vody, na každý závitek dáme plátek másla, zakryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme v troubě na 3/4 výkon 30 minut. Poté odkryjeme a ještě 15 minut dopékáme

  4. Hotové kuřecí křenové závitky vyjmeme na talíř, odstraníme nitě, do šťávy přimícháme nasekané zelené bylinky a podáváme nejlépe s bramborem nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!