Vejce zdobená kaviárem recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1/2 lžičky sůl
4 ks vejce
2-3 lžíce máslo
1 ks různobarevná paprika
8 lžiček černý kaviár

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vaříme 10 minut v osolené vodě. Potom je pod proudem studené vody zchladíme a oloupeme. Rozkrojíme je a uvařený žloutek dáme do misky. Zespodu odřízneme kousek bílku, aby nám vajíčku rovně stálo

  2. Kousky bílku nakrájíme nadrobno a přidáme k žloutkům. Promícháme vidličkou, přidáme máslo a utřený česnek se solí. Šlehačem vymícháme hladkou pěnu, kterou naplníme cukrářský sáček

  3. Papriku očistíme a zbavíme zrníček. Na každý bílek dáme kolečko papriky a do důlku po žloutky nastříkneme špičku ze žloutkové pěny. Lžičkou nabereme kaviár a obložíme jím žloutkovou špičku

  4. Jako přílohu podáváme bílé pečivo o kolečka papriky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!