Kuřecí kousky Sabra recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks cibule 3 ks pomeranč 0 hrnků bílé víno 3 ks kuřecí prsa 1 lžička mletá sladká paprika 1 hrst čerstvá máta 1 hrst zelené olivy bez pecek podle potřeby olej podle chuti mletý pepř
Postup Kuřecí kousky Sabra recept
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme nakrájené kuřecí kousky, nakrájenou dužinu z jednoho pomeranče, šťávu ze zbylých pomerančů, víno, sůl, pepř a papriku. Důkladně promícháme a necháme přikryté 2 hodiny v lednici.
Na pánvi si rozpálíme olej a vložíme do ní pouze kousky kuřete a ty důkladně ze všech stran osmažíme. Kousky kuřete dáme stranou a v pánvi osmažíme na půlměsíce nakrájenou cibuli. Poté k cibulce přidáme marinádu, zamícháme a necháme dusit přibližně 10 minut. Do pánve vložíme zpět kuřecí kousky a dusíme 20 - 30 minut za občasného promíchání, až maso změkne.
Obsah pánve dáme stranou a do pánve samotné dáme olivy, které na silném ohni rychle osmažíme. Olivy přidáme ke kuřeti, zalijeme trochou marinády s cibulkou a posypeme lístky máty.
Kuřecí kousky Sabra podáváme s americkými brambory, rýží nebo kuskusem.