Kuřecí kousky Sabra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks cibule
3 ks pomeranč
0 hrnků bílé víno
3 ks kuřecí prsa
1 lžička mletá sladká paprika
1 hrst čerstvá máta
1 hrst zelené olivy bez pecek
podle potřeby
olej
podle chuti
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme nakrájené kuřecí kousky, nakrájenou dužinu z jednoho pomeranče, šťávu ze zbylých pomerančů, víno, sůl, pepř a papriku. Důkladně promícháme a necháme přikryté 2 hodiny v lednici.

  2. Na pánvi si rozpálíme olej a vložíme do ní pouze kousky kuřete a ty důkladně ze všech stran osmažíme. Kousky kuřete dáme stranou a v pánvi osmažíme na půlměsíce nakrájenou cibuli. Poté k cibulce přidáme marinádu, zamícháme a necháme dusit přibližně 10 minut. Do pánve vložíme zpět kuřecí kousky a dusíme 20 - 30 minut za občasného promíchání, až maso změkne.

  3. Obsah pánve dáme stranou a do pánve samotné dáme olivy, které na silném ohni rychle osmažíme. Olivy přidáme ke kuřeti, zalijeme trochou marinády s cibulkou a posypeme lístky máty.

  4. Kuřecí kousky Sabra podáváme s americkými brambory, rýží nebo kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!