Kuřecí kapsy s kukuřicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks kuřecí prsní řízky
podle chuti
sůl
směs Bylinková marináda
podle potřeby
vývar
olej na smažení
náplň
1 ks pórek
4 ks tavený sýr (Apetito)
1 konzerva sterilovaná Zlatá kukuřice Bonduelle
omáčka
1-2 lžičky moučné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky podélně nakrojíme a opatrně naklepeme, aby se maso neprotrhlo. Z obou stran nasolíme a po celém plátku rozetřeme jeden celý trojúhelník sýru Apetito. Pak přidáme 1 - 1,5 lžíce kukuřice, to podle velikosti masa a dále špetku pórku nakrájeného na tenké kroužky. Maso přehneme na polovinu a spojíme pomocí párátek tak, aby nám vznikly kapsy.

  2. Takto připravené porce posypeme směsí,,Bylinkové marinády'' a smažíme po obou stranách na pánvi v rozpáleném oleji tak, aby bylo maso dobře propečené.

  3. Nakonec přidáme k výpeku 2 lžičky moučného másla a takto připravenou omáčku jemně zředíme vývarem.

  4. Moučné máslo si připravíme předem z kousku změklého másla a hladké mouky, které spolu dobře zpracujeme a uchováváme v lednici, je to výborná pomůcka při vaření minutek.

  5. Jako přílohu můžeme podávat hranolky, krokety, ale i vařené brambory. Maso na talíři jemně přelijeme omáčkou z výpeku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!