Vepřová panenka na špenátu s nivou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
olej
sůl
máslo
brambory
1 ks cibule
200 ml smetana
kmín
150 g niva
400 g listový špenát
4 ks vepřová panenka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku (asi 4ks po 100-150g) omyjeme, odblaníme, osolíme a opepříme z obou stran. Poté ji zprudka opečeme na rozpáleném oleji, dokud se maso nezatáhne, což trvá asi 1 - 2 minuty z každé strany. Jakmile se maso zatáhne, vložíme jej na 10 minut do trouby na 200 °C

  2. Čerstvý špenát spaříme. Pokud kupujeme mražený listový, nemusíme ho spařit. Špenát společně s 1 cibulí a 5 stroužky česneku nakrájenými najemno orestujeme na oleji. Opepříme a mírně dosolíme, přelijeme smetanu a krátce povaříme. Přidáme nivu a necháme ji za stálého míchání rozpustit

  3. Brambory nakrájíme na plátky a povaříme jej v osolené vodě s kmínem do poloměkka. Poté je smažíme na másle

  4. Vepřovou panenku dáme na špenát s nivou, doplníme brambory a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!