Kuřecí hranolky s česnekovou zálivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks cibule
600 g kuřecí prsa
mletý černý pepř
zálivka
8 stroužků česnek
olej
sůl
200 ml vývar z masoxu
3 lžíce sójová omáčka
na obalení
100 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si prolisujeme česnek a dáme ho zpěnit na rozpálenou pánev s olejem.

  2. Vedle si připravíme vývar (použijeme masox). Vývar nalijeme do zpěněného česneku, osolíme a ochutíme sójovou omáčkou. Důkladně promícháme a vypneme.

  3. Maso si nakrájíme na 1 - 1,5 cm silné hranolky, které osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli si nakrájíme na silnější kolečka, která také obalíme v mouce. Jako první usmažíme cibulová kolečka. Necháme je ve fritéze asi 3 minuty a vyjmeme. Poté do fritézy dáme smažit kuřecí hranolky a to po dobu 4 - 5 minut.

  4. Kuřecí hranolky promícháme s osmaženou cibulí, naservírujeme na talíře, zalijeme zálivkou a podáváme s rýží, těstovinami nebo vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!