Kuřecí čína s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
2 lžíce olej
2 ks paprika
1 lžíce solamyl
1 ks celer
1 ks cuketa
1 ks pórek
1 balíček koření na čínu
4 ks kuřecí prsa
1 řapík řapíkatý celer
podle chuti
1-2 špetky sůl
1-2 špetky mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Malý celer, papriku, řapíkatý celer, cuketu a pórek důkladně očistíme a všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky. Kuřecí prsa podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na nudličky.

  2. Kuřecí maso orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme veškerou zeleninu. Opět trochu orestujeme a přidáme sůl, pepř a trochu vody, aby se zelenina podusila. Vše dusíme asi 10 minut. Pak přidáme podle chuti koření na čínu, sójovou omáčku a nakonec přilijeme za stálého míchání solamyl rozmíchaný v troše vody.

  3. Během dušení si uvaříme rýží podle návodu na obalu.

  4. Kuřecí čínu necháme přejít varem a můžeme servírovat. Na talíř servírujeme rýži a kuřecí čínu. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!