Houstičky z domácí pekárny recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 lžička sůl
2 lžíce máslo
1 ks žloutek
250 ml mléko
1 ks bílek
0,5 kostek droždí
mák
dýňová semínka
250 g hladká mouka
250 g polohrubá mouka
slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny kromě máku a semínek vložíme v obvyklém pořadí do pekárny (lžičku soli vrchovatou, cukru zarovnanou) a necháme zpracovat těsto

  2. Hotové těsto vyndáme z pekárny, rozdělíme na 8 - 10 částí podle toho, jak velké chceme mít housky, každou část rozdělíme na 3 a upleteme housky. Upletené houstičky necháme ještě chvilku odpočinout (cca 10- 15 minut)

  3. Houstičky potřeme zbylým bílkem, posypeme mákem nebo semínky a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem cca 15 minut při 200 °C

  4. Houstičky z domácí pekárny podáváme podle chuti

  5. Do doby přípravy je započítána i doba nutná pro přípravu těsta v pekárně (u mne je to 110 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!