Kuřecí čína s medem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

kapka olej
1 ks cibule
1 lžička tymián
5 ks kuřecí prsa
7 lžic hladká mouka
1 ks bujon
1 balíček mražená čínská zelenina
250 g pasírovaná rajčata
podle chuti
sůl
tymián
sójová omáčka
směs
1 lžíce med
1 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nejprve nakrájíme na nudličky. Nakrájené maso osolíme a přidáme k němu sójovou omáčku a tymián. Naložené maso necháme chvíli odležet. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Do hrnce s trochou rozehřátého oleje dáme cibuli orestovat dozlatova. K cibuli potom přidáme kuřecí maso a restujeme, dokud se nezatáhne. K masu a cibuli přidáme pasírovaná rajčata a dobře promícháme. Dále přidáme zeleninovou směs a necháme chvíli podusit.

  3. Mezitím smícháme med, hořčici, sójovou omáčku, majoránku a tymián, potom tím zalijeme směs masa a zeleniny. Vše promícháme a nakonec ještě přidáme bujon, sůl a zahustíme hladkou moukou.

  4. Kuřecí čínu s medem podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!