Kuřecí čína s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks cibule
1 lžička koření na čínu
3 ks kuřecí prsa
1 lžička kari koření
2 ks červená kapie
1 plechovka sterilované žampiony
1 lžička mletý zázvor
1 plechovka sterilovaná kukuřice
1 lžíce bramborový škrob
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
sójova omačka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme, očistíme, pokrájíme na nudličky a dáme do misky. Maso posypeme kořením na čínu, mletým pepřem, zázvorem a škrobem. Všechno promícháme, aby se maso směsí dobře obalilo. Cibule a kapie pokrájíme na proužky.

  2. Do hlubší pánve dáme rozehřát olej a na něm zprudka opečeme kuřecí maso. Když máme maso opečené ze všech stran, přidáme cibuli, kapii, žampiony a kukuřici bez nálevu.

  3. Následně kuřecí čínu s houbami podlijeme sójovou omáčkou podle chuti (asi 3 lžíce) a trochou vody (asi 2 lžíce), přidáme kari koření a česnek, promícháme a necháme zeleninu změknout (asi 10 - 15 minut). Nakonec můžeme čínu dochutit solí nebo kořením podle chuti.

  4. Kuřecí čínu s houbami podáváme nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!