Kuřecí aspik recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 špetka tymián
1 l voda
1 ks kuře
koriandr
2 lístky bobkový list
4 kuličky nové koření
8 kuliček celý pepř
mletý černý pepř
1 sklenice sterilovaná zelenina
2 kostky slepičí bujón

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme vodu (necháme si 6 lžic stranou na želatinu), osolíme, přidáme koření, bujón, kuře a uvaříme.

  2. Kůži sundáme a umeleme, maso nakrájíme na větší kousky, vývar scedíme.

  3. Želatinu přelijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. 6 dl vývaru přivedeme k varu, odstavíme, vložíme namočenou želatinu a mícháme do hladkého rozpuštění. Smícháme s masem, umletou kůží a nasekanou sterilovanou zeleninou (můžeme vynechat).

  4. Důkladně promíchanou směs nalijeme do formy a dáme do lednice ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!