Kuře z Prováns recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce olivový olej mletý pepř 1 ks kuře (1300g) zálivka 4 stroužky česnek 0.5 lžičky tymián 125 ml voda 0.5 lžičky rozmarýn 1 špetka šafrán 0.5 lžičky estragon 2 lístky bobkový list 125 ml bílé víno 8 ks jarní cibulka 8 ks cherry rajčátka 120 ml olivy plněné paprikou
Postup Kuře z Prováns recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře rozdělíme na 8 dílků a opečeme na rozehřátém oleji dozlatova.
Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno, cibulky rozpůlíme. Olivy necháme okapat a podélně je přepůlíme. Rajčátka nakrájíme na čtvrtky. Všechno smícháme s bylinkami, kořením, vínem i vodou.
Zálivku přidáme k masu a na středním plameni, přikryté poklicí, dusíme asi 45 minut. Nakonec kuře ochutíme solí a pepřem.
Jako příloha ke kuřeti z Prováns postačí bílý chléb nebo dušená rýže.