Kuře z Prováns recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce olivový olej
mletý pepř
1 ks kuře (1300g)
zálivka
4 stroužky česnek
0.5 lžičky tymián
125 ml voda
0.5 lžičky rozmarýn
1 špetka šafrán
0.5 lžičky estragon
2 lístky bobkový list
125 ml bílé víno
8 ks jarní cibulka
8 ks cherry rajčátka
120 ml olivy plněné paprikou

Postup přípravy receptu

  1. Kuře rozdělíme na 8 dílků a opečeme na rozehřátém oleji dozlatova.

  2. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno, cibulky rozpůlíme. Olivy necháme okapat a podélně je přepůlíme. Rajčátka nakrájíme na čtvrtky. Všechno smícháme s bylinkami, kořením, vínem i vodou.

  3. Zálivku přidáme k masu a na středním plameni, přikryté poklicí, dusíme asi 45 minut. Nakonec kuře ochutíme solí a pepřem.

  4. Jako příloha ke kuřeti z Prováns postačí bílý chléb nebo dušená rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!