Gemelli s brokolicí a chřestem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 2 lžíce petrželka 2 ks cuketa 220 g chřest 1 ks brokolice 2 lžíce parmazán pepř 1 lžíce olivový olej 1 špetka muškátový oříšek 3 lžíce zeleninový vývar 4 lžíce smetana ke šlehání 120 g mražený hrášek 120 g cukrový hrášek 2 hrnky gemelli
Postup Gemelli s brokolicí a chřestem
Postup přípravy receptu
-
Gemelli (těstovinová "dvojčata") uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je a udržujeme teplé
Brokolici, cukety, chřest a lusky cukrového hrášku uvaříme v páře a prudce zchladíme, necháme okapat a odložíme
Zmrazený hrášek povaříme v mírné osolené vodě zhruba 3 minuty, scedíme, prudce ochladíme ve studené vodě, znovu scedíme a necháme okapat spolu s ostatní zeleninou
V pánvi s vysokým okrajem zahříváme na středním ohni zeleninový vývar a máslo, přidáme všechnu zeleninu kromě několika výhonků chřestu, které odložíme na ozdobu, a směs důkladně prohřejeme
Zeleninu přelijeme smetanou a ještě zahříváme, smetana se však nesmí vařit
Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem
Těstoviny promícháme v nahřáté míse s petrželkou, přelijeme zeleninou se smetanou, posypeme parmazánem a ozdobíme odloženými výhonky chřestu. Ihned podáváme
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny