Gemelli s brokolicí a chřestem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
2 lžíce petrželka
2 ks cuketa
220 g chřest
1 ks brokolice
2 lžíce parmazán
pepř
1 lžíce olivový olej
1 špetka muškátový oříšek
3 lžíce zeleninový vývar
4 lžíce smetana ke šlehání
120 g mražený hrášek
120 g cukrový hrášek
2 hrnky gemelli

Postup přípravy receptu

  1. Gemelli (těstovinová "dvojčata") uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je a udržujeme teplé

  2. Brokolici, cukety, chřest a lusky cukrového hrášku uvaříme v páře a prudce zchladíme, necháme okapat a odložíme

  3. Zmrazený hrášek povaříme v mírné osolené vodě zhruba 3 minuty, scedíme, prudce ochladíme ve studené vodě, znovu scedíme a necháme okapat spolu s ostatní zeleninou

  4. V pánvi s vysokým okrajem zahříváme na středním ohni zeleninový vývar a máslo, přidáme všechnu zeleninu kromě několika výhonků chřestu, které odložíme na ozdobu, a směs důkladně prohřejeme

  5. Zeleninu přelijeme smetanou a ještě zahříváme, smetana se však nesmí vařit

  6. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem

  7. Těstoviny promícháme v nahřáté míse s petrželkou, přelijeme zeleninou se smetanou, posypeme parmazánem a ozdobíme odloženými výhonky chřestu. Ihned podáváme

  8. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!