Kuře tandoori se šafránem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžičky sůl
1 ks kuře
1 ks citron
1 lžička mletý koriandr
1 lžička mletý římský kmín
5 lžiček ghee
1 lžička česneková pasta
0.5 lžičky červené potravinářské barvivo
0.5 šálku řecký jogurt
1 lžička zázvorová pasta
podle potřeby
ocet
podle chuti
šafrán
mleté chilli

Postup přípravy receptu

  1. Šafrán zalijeme vroucí vodou. Citron rozpůlíme a vymačkáme z něj šťávu. Do citronové šťávy vsypeme sůl.

  2. Kuře nařízneme na prsou a stehnech, aby se marináda dostala dovnitř masa. Do zářezů vetřeme citronovou sůl. Kuře vložíme do nádoby určené k marinování, polijeme šafránovou vodou a marinujeme 15 minut z každé strany.

  3. Do misky dáme česnekovou a zázvorovou pastu, ghee, jogurt, červené barvivo, kmín, koriandr a trochu červeného chilli koření. Ghee můžeme nahradit olejem. Vše smícháme dohromady. Šafrán slijeme, aby byla jogurtová marináda dostatečně hustá. Kuře potřeme marinádou, nádobu uzavřeme a necháme 24 hodin marinovat v lednici.

  4. Připravíme si pekáček a mřížku. Kuře tandoori se šafránem uložíme na mřížku a pečeme na 200 °C. K závěru pečení dáme kuře na pár minut pod gril, aby získalo kůrčičku.

  5. Kuře tandoori se šafránem podáváme s přílohou podle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!