Kuře s ústřičnou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce škrob
4 ks kuřecí prsa
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
2 lžíce olej na smažení
5 ks jarní cibulka
125 g asijská ústřicová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa i obě papriky nakrájíme na nudličky. Kuřecí nudličky obalíme ve škrobu a necháme několik minut odležet

  2. Na pánvi nebo woku rozehřejeme olej, až se na něm vytvoří vlnky a maso opečeme dozlatova. Přidáme papriky, necháme 2 minuty vařit a zalijeme 125 ml ústřičné omáčky. Ztlumíme oheň, necháme papriky za stálého mícháni změknout a přidáme jarní cibulky nakrájené i se zelenou natí na malé kousky. Po minutě, až zplihnou, jídlo dochutíme pouze solí. Nepřidáváme žádné jiné koření, ústřicová omáčka obsahuje všechno. Pokrm nemá mít žádnou šťávu

  3. Kuře s ústřičnou omáčkou podáváme s čínskými nudlemi nebo s vařenou rýží. Pokrm má stejnou chuť jako v nejlepší čínské restauraci - žádná náhražka a přitom víme, že je připraven z nejlepších surovin.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!