Kuře s moravankou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
150 g máslo
1 sklenice moravanka
4 ks kuřecí stehna
marináda
2 lžičky rybízová marmeláda
hořčice (3 druhy)

Postup přípravy receptu

  1. Stehna osolíme a potřeme marinádou, kterou jsme vymíchali ze tří druhů hořčice a marmelády.

  2. Kuřecí stehna narovnáme do pekáčku, poklademe plátky másla, trochu podlijeme vodou a dáme péct. Ke konci pečení přimícháme moravanku nebo jinou ostřejší čalamádu, ale nejlepší je moravanka (i s rozkrájenou feferonkou).

  3. Kuře s moravankou podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou.

  4. Tip: Místo rybízové marmelády je dobrá i brusinková.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!