Vanilkové cupcakes recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
125 g máslo
110 g máslo
60 ml mléko
2 dl mléko
1,5 lžička prášek do pečiva
130 g cukr krupice
100 g cukr moučka
100 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
90 g polohrubá mouka
1/2 ks vanilkový lusk
2 - 3 kapky vanilkový extrakt
25 g vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 175 °C

  2. Změklé máslo vyšleháme, přidáme cukr a šleháme do pěny. Přidáme vejce a vydlabaný vanilkový lusk. Odvážíme si mouky a smícháme se solí a práškem do pečiva. Do těsta na cupcakes přisypeme mouku, přilijeme mléko a znovu vyšleháme, dokud nám nevznikne hladké hutné těsto. Těsto rozdělíme do formy na muffiny, kterou jsme vyložili papírovými košíčky. Vanilkové cupcakes pečeme 17 - 20 minut, zda jsou hotové, vyzkoušíme špejlí

  3. Připravíme si krém. Z mléka a vanilkového pudinku uvaříme hustý pudink, který necháme za častého míchání zcela vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a postupně zašleháváme pudink a nezapomeneme na vanilkový extrakt, případně opět vydlabaný vanilkový lusk. Vznikne nám hladký krém

  4. Krém naplníme do zdobícího sáčku a na vychladlé dortíky děláme kopečky krému, které posléze zdobíme cukrářskými kuličkami, čokoládou apod. Hotové cupcakes uchováváme v chladu

  5. Vanilkové cupcakes podáváme při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!