Kuře s kešu oříšky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2-3 lžičky solamyl
1 ks cibule
2 ks mrkev
1 ks chilli paprička
3 lžíce sherry
1 ks červená paprika
5 lžic sójová omáčka
150 ml drůbeží vývar
50 dkg kuřecí prsní řízek
4 ks nať z jarní cibulky
10 dkg nesolené kešu oříšky
podle potřeby
4-5 lžic olej
podle chuti
sůl
zázvor
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a naložíme asi na 1 hodinu do směsi sójové omáčky a sherry. Zeleninu očistíme a podle potřeby oloupeme. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, česnek a mrkev na slabé plátky, papriku na nudličky, zázvor a chilli papričku na hodně jemné kostičky. Nať z jarní cibulky nakrájíme nadrobno.

  2. Do vývaru namočíme škrob. Kuřecí maso vyjmeme z marinády a na pánvi na oleji zprudka orestujeme, přendáme na talíř, ve výpeku osmažíme zeleninu a kešu oříšky. Vrátíme zpět maso, vlijeme marinádu, prohřejeme a nakonec přidáme vývar s rozmíchaným škrobem. Kuře s kešu oříšky převaříme, dochutíme solí a mletým bílým pepřem. Nakonec vsypeme nakrájenou nať z jarní cibulky.

  3. Kuře s kešu oříšky podáváme jako hlavní chod s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!