Kuře s hříbky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks kuře
5 lžic bílé víno
1 šálek krájené hříbky
podle chuti
sůl
petrželová nať
na ozdobu
citron

Postup přípravy receptu

  1. Kuře rozdělíme na porce, osolíme, opečeme na másle a mírně podlité podusíme.

  2. Mezitím si oloupeme a nasekáme cibuli nadrobno.

  3. Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. Podusíme je na másle spolu s petrželovou natí.

  4. Ke kuřeti přidáme cibuli, dodusíme a přendáme na mísu. Vypečenou šťávu krátce povaříme s vínem a přelijeme přes kuře.

  5. Hotové kuře podáváme s podušenými hříbky. Na talíři ještě dozdobíme kouskem citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!