Kuře s bylinkovou nádivkou 1 recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
1 špetka sůl
1 ks vejce
5 plátků máslo
3 lžíce mléko
1 hrst majoránka
1 hrst kmín
1 ks kuře
2 hrnky voda na podlití
1 hrst mletá sladká paprika
3 ks starší rohlík

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme nádivku. Nakrájíme na kostičky starší rohlíky, přidáme sůl, majoránku a kmín (dle chuti), protlačíme česnek nebo přidáme česnekovou pastu, rozklepneme vejce a nalijeme trochu mléka. Vše zamícháme

  2. Omyjeme kuře a vložíme ho do pekáče. Dovnitř natlačíme nádivku, až tam bude celá, kuře zašijeme anebo upevníme párátky

  3. Pak kuře jen posolíme, posypeme paprikou (či jiným kořením), podlijeme vodou, navrch dáme plátky másla a dáme péct na 1,5 - 2 hodiny při teplotě 180 °C. Během pečení bychom měli dvakrát až třikrát kuře polít, aby nebylo z vrchu úplně vysušené

  4. Kuře s bylinkovou nádivkou podáváme s rýží nebo s uvařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!