Kuře pod peřinou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 3 ks rohlík 4 plátky anglická slanina 500 g mleté vepřové maso 1 ks vykostěné kuře podle chuti 2 stroužky česnek sůl majoránka podravka pepř mletá sladká paprika podle potřeby mléko rostlinný olej
Postup Kuře pod peřinou recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře vykostíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. Česnek oloupeme a rozmačkáme.
Připravíme si nádivku. Do mletého masa dáme rohlíky nakrájené na kostičky, které jsme namočili v mléce, přidáme 2 vejce, nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, sůl, pepř, podravku a majoránku.
Do olejem vymazaného pekáčku dáme vykostěné kuře, osolíme a poprášíme paprikou. Na kuře rozetřeme připravenou nádivku, na kterou poklademe plátky anglické slaniny. Pečeme přikryté asi 30 minut a dalších 30 minut dopékáme odkryté.
Pokud se nám nechce vykosťovat kuře, můžeme použít stehenní řízky, které jsou již vykostěné. V tomto případě použijeme 2 balíčky.
Kuře pod peřinou podáváme s bramborem.