Kuře pod peřinou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
3 ks rohlík
4 plátky anglická slanina
500 g mleté vepřové maso
1 ks vykostěné kuře
podle chuti
2 stroužky česnek
sůl
majoránka
podravka
pepř
mletá sladká paprika
podle potřeby
mléko
rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuře vykostíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. Česnek oloupeme a rozmačkáme.

  2. Připravíme si nádivku. Do mletého masa dáme rohlíky nakrájené na kostičky, které jsme namočili v mléce, přidáme 2 vejce, nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, sůl, pepř, podravku a majoránku.

  3. Do olejem vymazaného pekáčku dáme vykostěné kuře, osolíme a poprášíme paprikou. Na kuře rozetřeme připravenou nádivku, na kterou poklademe plátky anglické slaniny. Pečeme přikryté asi 30 minut a dalších 30 minut dopékáme odkryté.

  4. Pokud se nám nechce vykosťovat kuře, můžeme použít stehenní řízky, které jsou již vykostěné. V tomto případě použijeme 2 balíčky.

  5. Kuře pod peřinou podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!