Dušená hovězí líčka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
olej
sůl
2 lžíce máslo
200 g cibule
200 g celer
1 větvička rozmarýn
200 g mrkev
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
250 ml červené víno
citronová šťáva
zeleninový vývar
mletý černý pepř
6 kuliček celý černý pepř
700 g hovězí líčka
Postup Dušená hovězí líčka
Postup přípravy receptu
-
Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. Mrkev, celer a cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kusy
Na oleji zprudka opečeme maso z obou stran a přendáme ho do většího hrnce. K výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme zeleninu do světle hněda, vše přidáme i se štávou k masu. Maso a zeleninu podlijeme vínem a vaříme, dokud se tekutina téměř celá neodpaří. Pak přidáme koření (bobkový list, nové koření, celý pepř a rozmarýn), podlijeme vodou nebo vývarem a zvolna dusíme doměkka
Dušená hovězí líčka vyjmeme a odložíme stranou. Vývar slijeme přes cedník, odstraníme koření a měkkou zeleninu propasírujeme do vývaru. Zeleninovou omáčku podle potřeby dochutíme, vložíme do ní maso a vše prohřejeme
Dušená hovězí líčka se zeleninovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovými noky.