Kuře po slovácku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 g česnek 30 g máslo 200 g cibule 1 kg kuře 100 g kečup 150 g žampiony 1 dl červené víno 250 g moravská klobása podle potřeby olej podle chuti sůl mletý černý pepř
 
Postup Kuře po slovácku recept
Postup přípravy receptu
- 
                                      
Očištěné a oprané kuře podél páteře rozřízneme, rozložíme, osolíme, opepříme a pečeme na oleji v troubě po obou stranách dočervena.
 Měkké kuře vyjmeme, do zbylého tuku přidáme máslo, podusíme na něm cibuli pokrájenou na plátky, na kolečka pokrájenou klobásu, na plátky pokrájené žampiony a zastříkneme kečupem. Vše necháme dusit s přidáním třeného česneku a vína.
Na talíř pokládáme směs klobásy, žampionů a cibule a na ni položíme částečně vykostěné porce kuřete. Ke kuřeti po slovácku můžeme přidat třeba vařené brambory, rýži, jednoduše podle chuti.
