Kuře po slovácku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g česnek
30 g máslo
200 g cibule
1 kg kuře
100 g kečup
150 g žampiony
1 dl červené víno
250 g moravská klobása
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a oprané kuře podél páteře rozřízneme, rozložíme, osolíme, opepříme a pečeme na oleji v troubě po obou stranách dočervena.

  2. Měkké kuře vyjmeme, do zbylého tuku přidáme máslo, podusíme na něm cibuli pokrájenou na plátky, na kolečka pokrájenou klobásu, na plátky pokrájené žampiony a zastříkneme kečupem. Vše necháme dusit s přidáním třeného česneku a vína.

  3. Na talíř pokládáme směs klobásy, žampionů a cibule a na ni položíme částečně vykostěné porce kuřete. Ke kuřeti po slovácku můžeme přidat třeba vařené brambory, rýži, jednoduše podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!