Kuře po maďarsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
3 ks rajče
10 dkg anglická slanina
2 ks žlutá paprika
4 ks kuřecí stehna
1 lžička mletá sladká paprika
podle potřeby
olej
voda
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a v hrnci opečeme na oleji dorůžova. Poté maso vyndáme a uchováme v teple.

  2. Ve výpeku z masa opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a společně pár minut opékáme.

  3. Mezitím si připravíme zeleninu. Papriky omyjeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme na proužky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. K cibuli se slaninou přisypeme mletou sladkou papriku a za stálého míchání dvě minutky opekáme. Poté podlijeme vodou a přidáme nakrájené papriky a rajčata. Do této směsi vložíme kousky kuřete a za občasného míchání dusíme pod pokličkou zhruba půl hodiny.

  4. Vhodnou přílohou ke kuřeti po maďarsku jsou vařené brambory nebo dušená rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!