Kuře po cincarsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
voda
1 ks kuře
omáčka
2 stroužky česnek
4 ks vejce
2 lžíce mouka
3 lžíce sádlo
mletá sladká paprika
5 dl kyselé mléko

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme. Vložíme jej do hrnce, osolíme, zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

  2. Vejce rozšleháme, smícháme s moukou a mlékem a rozmícháme v hladkou hmotu. Česnek oloupeme a nasekáme najemno.

  3. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce sádla a směs na něj nalijeme. Přilijeme trochu vývaru z kuřete a za stálého míchání směs přivedeme k varu. Zavaříme a podle potřeby přidáme ještě trochu vývaru. Stranou si na zbylém sádle jen prohřejeme papriku a spolu s česnekem to přidáme k omáčce a už je prohřejeme.

  4. Porce kuřete po cincarsku zalijeme omáčkou. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!